Dyslexi

Dyslexi ska inte vara ett hinder för att kunna ta körkort. Det finns extra hjälp och stöd att få. I teoripaketet ingår digital ljudbok med tillhörande frågeprogram. Du har också möjlighet att göra teoriprovet (uppskrivningen) på olika sätt. 

Enskilda teorilektioner

Om du behöver extra stöd kan du boka enskilda teorilektioner med vår lärare. Teorilektionerna är anpassade efter just dina behov.

Ljudstöd

Teoriprov (uppskrivning) på svenska finns med ljud för alla körkortsbehörigheter. Det innebär att du kan lyssna på provet. För att få tillgång till ljudstödet inom ordinarie provtid behöver du inte göra någon speciell anmälan. Om du genomför teoriprovet på ett annat språk har du även möjlighet att få ljudstöd på svenska vid teoriprovet.

Förlängd provtid

Du kan få förlängd provtid på svenska för alla körkortsbehörigheter och traktorkort. För behörighet B kan du även få förlängd provtid på de språk som provet finns översatt till. Vid förlängd provtid på svenska har du även tillgång till ljudstöd. För att du ska få förlängd provtid för teoriprovet måste du ansöka om detta hos Trafikverket.

Muntligt prov på svenska

Om du har lässvårigheter kan du få genomföra provet muntligt. Muntligt prov på svenska kan beviljas för alla körkortsbehörigheter. För att du ska få göra muntligt prov på svenska måste du ansöka om detta hos Trafikverket.

Prata gärna med oss

Om du har frågor är du varmt välkommen att ringa eller maila oss. Fråga gärna oss så hjälper vi dig att hitta en lösning. Det finns mycket stöd att få och vi hjälper gärna till för att du ska kunna ta ditt körkort på ett smidigt sätt.