Loading Laddar...
 

Handledarkurs

För att få övningsköra privat eller via trafikskola måste du ha ett körkortstillstånd. Vill du övningsköra privat krävs det även att du och din handledare går en handledarkurs. Ni kan välja att gå den tillsammans eller enskilt, men vi rekommenderar att ni går den tillsammans då vi går igenom viktiga saker gällande övningskörning. Genom att gå handledarkursen underlättas övningskörningen för både dig och din handledare.

Eleven ska vara minst 15 år och 9 månader vid utbildningstillfället. Handledaren ska vara minst 24 år och haft körkort i fem år. Handledarkursen har en giltighetstid på fem år.

Anders håller i en utbildning

Utbildningens innehåll

1. Regler vid övningskörning
2. Planering och strukturering av övningskörningen
3. Hur man kan minska riskerna vid övningskörningen

Utbildningens längd

Handledarutbildningen tar cirka 3 timmar och 45 minuter inklusive pauser. Vi bjuder alltid på fika under en av pauserna. Kursen hålls i vår lokal på Barnarpsgatan 31.

Kostnad

I kursavgiften på 600 kronor per person ingår material (som förenklar övningskörningen) till både handledare och elev. Det ingår också en synundersökning. Synundersökningen är obligatorisk för att få ditt körkortstillstånd och den gör du hos vår samarbetspartner Optiker Ullström.

Legitimation

Ta med legitimation för både handledare och elev till handledarkursen.

Blanketter

För att få övningsköra behöver du fylla i två blanketter. Klicka på länkarna nedan så kommer du direkt till blanketterna. Vi hjälper gärna till att fylla i dem om ni önskar. Du kan göra ansökningen innan eller efter handledarkursen.

Körkortstillstånd  (Transportstyrelsen)

Handledartillstånd vid privat övningskörning  (Transportstyrelsen)

Kommande kurser

Samtliga kurser startar klockan 17.00, men vi samlas klockan 16.45 för legitimationskontroll.

17  november  (FULLBOKAD)

15  december

21  januari

25  februari

25  mars

22  april

25  maj

15  juni

6  juli